Chovný pes

21.03.2010 10:50

Sobotní bonitace dopadla pro Bena velmi úspěšně - složil psí maturitu! Ben tak byl ocejchován titulem - chovný pes!:) Všichni z toho máme obrovskou radost a už se těšíme, bude-li štěstí přát, že se dočká také svých šťěňátek.

Bonitace probíhala zcela běžným způsobem. Zařazeni jsme byli již do první skupiny, tedy od 8.00hod ráno. Museli jsme si tedy trošku přivstat, abychom se dopravili s Benem na místo včas, každopádně Benovi ranní vstávání ani cestování potíže nedělá, narozdíl od nás;)

V Mladé Boleslavi byla trochu zima po ránu, od řeky se táhl chlad, takže jsme před přejímkou poněkud poskakovali a zahřívali se teplým čajem. Poté ale šlo již vše ráz naráz. Ben byl hned třetí entlebuch v pořadí, takže po přejímce psů jsme šli rovnou měřit. Ačkoli jsme doma měření poctivě trénovali, přesto byl Ben trochu nesvůj. Zřejmě souhrou okolností - všichni psi byli poněkud nervózní, takže na sebe vrčeli a štěkali a různě se škorpili; navíc bonitace probíhala v hale, kde se všechny zvuky násobily a rozléhaly; měřili ho zcela cizí lidé, z nichž zřejmě byl cítit pach jiných pejsků, což také rozptýlí pejskovu pozornost; a nakonec sehrála roli i naše nervozita, aby vše dobře dopadlo. Každopádně byl Beník hodný a nechal se změřit, ač mu to bylo evidentně nepříjemné. 

Po měření vzali Bena na exteriérové hodnocení jako prvního, takže po chvilkovém váhání, jak by vlastně mělo hodnocení probíhat, se Ben proběhl v kruhu, ukázal zoubky a předvedl se ve výstavním postoji. Hodnotící na něm "neshledali žádné vady", a tak byl Ben uznán za vhodného v k chovu!:)

Fotografie jsou k nahlédnutí na rajceti: https://stupnij.rajce.net a co nevidět tu přibude i oskenovaná bonitační listina s hodnocením.